24-годишен плевенчанин е загинал при трудова злополука, станала в плевенското село Буковлък. Случката се разиграла преди обед вчера, когато Цветозар Николов, заедно със свой колега, работили както всеки ден по поставяне на външна изолация на една от къщите в селото. Двамата мъже били наети на обекта преди около месец.
По време на работата Цветозар паднал от скелето на строежа от височина около 2 метра. При падането 24-годишният плевенчанин си е счупил врата, в резултат на което е починал на място. Инцидентът тепърва ще бъде разследван от Инспекцията по труда. Загиналият работник е семеен отскоро, има малко дете.

По информация на Инспекцията по труда в Плевен строителството е един от браншовете с най-чести трудови злополуки. Преди няколко месеца подобен инцидент стана и в град Славяново, където строител загина, падайки от покрив на къща. В Плевен пък млад мъж почина, след като падна от четвъртия етаж на новострояща се жилищна кооперация на улица „Иван Вазов”. Едно от неприятните неща при подобни ситуации е, че при липса на трудов договор семействата на загиналите нямат право дори на трудово обезщетение.
Георги Стоянов, БЛИЦ