25-годишна жена е приета в "Пирогов", след като пострадала на бул. "Скобелев" в София от паве, отхвръхнало, след като е било застъпено от автомобилна гума. Младата жена е в Неврохирургията на Института за спешна помощ с пукната основа на черепа, съобщиха от "Пирогов".
Три момчета са приети в Детската клиника по изгаряния на Пирогов с леки изгаряния с киселина. 16-годишно момче остава на лечение в Института с 2% изгаряния по лицето. След прегледа другите двама младежи на 16 и 15 години са освободени. По първоначални данни децата са пострадали при улична свада.
След полунощ хирурзите на "Пирогов" с шеф екип д-р  Тони Филипов и гинеколог д-р Чавдар Щилиянов  спасиха майка и бебе. Те направиха цезарово сечение и извадиха живо бебе-момиченце в 7-ми месец от бремеността. Бебето беше закарано в кувиоз в Майчин дом. Майката е приета в "Пирогов" с преплитане на червата и начало на перитонит. Това е криело опасността плода от инфекция и преждевременно раждане. За това лекарите са взели решение за цезарово сечение. /БЛИЦ