По последни данни 8 са пострадалите в катастрофата край Айтос, която стана днес около 15:00 ч. на пътя Бургас - Айтос в близост до разклона за с. Съдиево, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас.
В пътния инцидент се сблъскват автобус с бургаска регистрация, собственост на фирма «Бургасбус», управляван от 33-годишния Х.Д. от Бургас, вероятно превозващ пътници по маршрута Бургас - Айтос и цистерна, с бургаска регистрация, превозваща пропан-бутан, управлявана от 50-годишния И.И. от Бургас.
От инцидента осем души са пострадали – единият е шофьорът на цистерната, другите са от автобуса, от които мъж и жена са в по-тежко състояние. Пострадалите незабавно са откарани в бургаската болница. Шестима са в стабилно състояние и няма опасност за живота им, съобщиха от Национален медицински координационен център (НМКЦ). Всички пострадали са в Шокова зала на МБАЛ – Бургас.

Като причини за ПТП-то от ОДП Бургас посочват, че водачът на автобуса е навлязъл в лентата за насрещно движение, като се е блъснал странично в движещата се по посока Бургас цистерна, а в последствие, отклонявайки се в дясно от пътното платно автобусът се блъска и в крайпътно дърво. Няма разлив от цистерната.
Движението по пътя Айтос-Бургас, където стана тежка катастрофа, е възстановено, съобщиха от МВР. Временно бе спряно движението в участък от стария път Айтос - Бургас в района на разклона за село Съдиево. /БЛИЦ