На 26.11.2008 г. около 8.30 ч. на автогарата в с.Енина, общ.Казанлък спрял автобус "Мерцедес", управляван от Ж.Г. (39) от Казанлък. Водачът предприел затваряне на вратите, без да изчака слизането на всички пътници, които изблъскали 82-годишна жена от с. Енина и тя паднала на тротоара.
При падането, пътничката е получила фрактура на лява тазобедрена става. Настанена е за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача.
Около 8.00 ч. същия ден в РУ на МВР – Стара Загора е получено съобщение за пътнотранспортно произшествие по пътя между комплекс "Каците" и с.Хрищени общ. Стара Загора. При извършената проверка на място е установено е установено, че лек автомобил”Фиат 127”, управляван от Н.Ж. (59) от с. Хрищени при движение с несъобразена скорост напуснал пътното платно и се ударил в канавка. В резултат на удара водачът е получил счупване на лява ключица и охлузни рани по главата и лява ръка. Настанен е за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. При извършената проверка, техническото средство е отчело наличие на алкохол в кръвта му с концентрация 1,99 промила. По случая работи РУ на МВР – Стара Загора. /БЛИЦ