9-годишният Муса е пострадал след игра с въздушна пушка. Инцидентът станал вчера около 15.00 часа в местност край велинградското село Драгиново. Детето е простреляно в главата от братовчед си, който също е на 9 години, докато родителите се забавлявали наоколо.
Пред една от вилите в района група деца от селото решили да си поиграят с оръжието. Те взели пушката, която била оставена на видно за малчуганите място, никой от родителите не разбрал за хрумването им. Момчетата разглеждали оръжието, когато по невнимание друго деветгодишно дете натиснало спусъка и ранило братовчед си в главата, който изкочил ненадейно от храст. Той бил веднага откаран в болницата във Велинград, но състоянието му наложило настаняване в пловдивска болница. Съчмата е попаднала в меката тъкан зад ухото на момчето. В Пловдивската болница на ранения малчуган е направена черепно-мозъчна операция. Състоянието му е тежко, но стабилно.
Пушката била на бащата на пострадалото дете. Мястото на инцидента е посетено от дежурна група на РУ МВР-Велинград. Пушката е иззета. По случая е образувано дознание. /БЛИЦ