14-годишно момче катастрофира с краден бус в Русе в сряда вечерта, съобщиха от МВР в дунавския град. На всичкото отгоре, отначало седмокласникът се представял за 11-годишния си брат.

Около 18:49 часа постъпило обаждане от граждани, че по ул. „Борисова“ в Русе са забелязали да се движи бял бус, криволичещ по улицата, който преминал на червен сигнал на светофар. Екип на полицията веднага бил изпратен, за да установи въпросното превозно средство. Само две минути по-късно пристигнал нов получен сигнал, че бял бус „Ивеко“ е катастрофирал в района на кръстовището на улиците „Борисова“ и „Хан Крум“ в центъра на Русе, пише "24 часа".

Служителите на реда установили на мястото на инцидента в буса непълнолетен младеж. Той първоначално се представил като 11-годишния си брат, но при изясняване на самоличността му се оказало, че е на 14 години. За щастие, невръстният крадец се отървал без наранявания при катастрофата. Младежът бил задържан и отведен от полицаите. Оказало се, че 14-годишният хлапак е избягал от интернат.

В хода на изясняване на случая полицаите открили и стопанина на товарния автомобил. Оказало се, че момчето е отнело противозаконно паркираното на ул. „Свети Георги“ в Русе возило, водачът бил слязъл за кратко от него. Случаят се изяснява, уточниха от МВР-Русе.