Началникът на политическия кабинет на лидера на ДПС Ахмед Доган - Ахмед Емин по всяка вероятност е бил разстрелян, въпреки че досега всички данни сочат, че става дума за самоубийство.
Според последните хипотези убийството или самоубийството на дясната ръка на Ахмед Доган е станало, след като три минути преди това той е имал среща с действащ министър от кабинета. Не е ясно обаче кой е членът на кабинета, с който е говорил. От прокуратурата и полицията отказват всякакъв коментар по този въпрос. След срещата си с високопоставения политик от кабинета Ахмед Емин е трябвало да се срещне с прекия си шеф Ахмед Доган, който обаче отложил тази срещата, тъй като подготвял реч. Емин изпратил министъра преди 17:00 часа, след което изчезнал, а няколко минути по-късно е бил открит прострелян от персонала. Според прокуратурата всички данни сочат, че става дума за самоубийство. Ако се установят данни в хода на разследването, че има данни за убийство делото ще бъде дадено на градската прокуратура.

Друга версия за смъртта на Емин е, че той е разбрал, че има тежко заболяване и затова е посегнал на живота си. Тя обаче засега не е потвърдена. По-рано днес пък баща му Емин Хюсейн сподели, че синът му със сигурност е разстрелян, като е напълно изключено той да се е самоубил. “Не вярвам, че синът ми се е самоубил. Разстреляли са го”, каза Емин Хюсеин, баща на простреляния вчера началник на политическия кабинет на Доган - Ахмед Емин. Никой в родното му село Козица, община Попово не може да проумее тъжната вест. В селото, където не работят стационарните телефони, а мобилен имат кметът и неколцина старци все още тънат в догадки за случилото се. Дори близките на Ахмед Емин знаят само това, което снощи да научили от телевизията. В родната му къща заварихме 79-годишния му баща, който от 11 години живее сам. Мъжът видимо се крепи, но отказва да проумее смъртта на сина си.
"Отчаян съм. Безвиновен човек – разстреляха го", каза още бащата. Според него и дума не може да става за самоубийство. "Какво е направил, че да се самоубие. Той не беше алчен човек. Не участваше в далавери", казва бащата. Дипломираният юрист Ахмед Емин живял в Козица до 1996 г., докато бил кмет на селото. След това става лидер на структурата на ДПС за Търговищка област, а от 8 години живее и работи в София.
"Той при мене е израснал, бе. Не е злобен човек, добродушен, мъчи се на всекиго да отслужи", заявява Хатче Ахмедова, стринка на Ахмед Емин.
45-годишният Ахмед Емин е семеен. Без бащина закрила оставя 3 невръстни деца - синът Ясин и дъщерите Фелиз и Елив. /БЛИЦ