Бащата на Ахмед Емин не знае нищо за предсмъртното писмо на сина му. Той научил за него снощи от телевизията и досега никой не му е съобщил какво е написал Ахмед.
Вчера по време на погребението възрастният мъж се надявал да научи нещо повече за смъртта на сина си и разпитвал от човек на човек. "Питах - знаете ли нещо. И Лютфи питах, и Касим Дал питах. Те казаха, че нищо не знаят. Даже питах секретарката му - да се е оплаквал нещо на тебе. Нищо не знам каза и толкоз", сподели Емин Хюсеин, баща на Ахмед Емин. Докато подготвяли тялото за погребение обаче близки споделили на бащата, че огнестрелната рана била от лявата страна.  "Куршумът, дето влязъл и излязъл, то личало от там с лявата ръка. Той е десник, не е левичар", разказа още пред бТВ бащата на Ахмед Емин.
Бащата се съмнява, че има предсмъртно писмо и пита: "След три дни писмо!? Защо не са казали още тогава, ей, писмо има. Все едно, че някой да го е написал и да го е пъхнал в джоба. Може и да не е излязло от джоба му", съмнява се Емин Хюсеин.
Старецът не вярва, че някой ден ще научи истината. "Те ще го покрият. Те ще го замажат", смята той. 
Бащата един-единствен път е посещавал сина си в София и не познава кои са хората около него. Че Ахмед имал пистолет, само бил чувал и твърди, че никога не го носел със себе си. /БЛИЦ