“Не вярвам, че синът ми се е самоубил. Разстреляли са го”. Това каза пред БНТ Емин Хюсеин, баща на простреляния вчера началник на политическия кабинет на Доган - Ахмед Емин. Никой в родното му село Козица, община Попово не може да проумее тъжната вест.
В селото, където не работят стационарните телефони, а мобилен имат кметът и неколцина старци все още тънат в догадки за случилото се. Дори близките на Ахмед Емин знаят само това, което снощи да научили от телевизията. В родната му къща заварихме 79-годишния му баща, който от 11 години живее сам. Мъжът видимо се крепи, но отказва да проумее смъртта на сина си.
"Отчаян съм. Безвиновен човек – разстреляха го", казва бащата. Според него и дума не може да става за самоубийство. "Какво е направил, че да се самоубие. Той не беше алчен човек. Не участваше в далавери", казва бащата. Дипломираният юрист Ахмед Емин живял в Козица до 1996 г., докато бил кмет на селото. След това става лидер на структурата на ДПС за Търговищка област, а от 8 години живее и работи в София.
"Той при мене е израснал, бе. Не е злобен човек, добродушен, мъчи се на всекиго да отслужи", заявява Хатче Ахмедова, стринка на Ахмед Емин.
45-годишният Ахмед Емин е семеен. Без бащина закрила оставя 3 невръстни деца - синът Ясин и дъщерите Фелиз и Елив. /БЛИЦ