Български автобус с около 50 пътници е бил ударен от тежкотоварен камион в тунел в Черна гора на път за България и се е разцепил на две. Това съобщи за Дарик прокурорът от Върховната касационна прокуратура Магдален Маринов, който пътувал в автобуса. При инцидента няма пострадали сред пътниците и екипажа.
След бързо съдебно производство, съдът в Черна гора е признал за виновен и е осъдил шофьора на черногорския камион. С повече от 10 часа закъснение автобусът с 50 българи се завръща в София.

50-те наши сънародници са се връщали от екскурзия в Дубровник, организирана от фирма „Географски свят" през почивните дни около Гергьовден. Катастрофата е причинена от черногорски тежкотоварен камион с прицеп, който се ударил в нашия автобус в тунел преди град Будва и го е разцепил. Това е станало в 11.15 часа вчера. Черногорската полиция е изпратила двамата шофьори на съд по бързата процедура в Будва, разказва Магдален Маринов. Тъй като в град Будва не е имало съдия, делото се е гледало в Бар.

След 21 ч. българско време с повече от 10 часа закъснение нашите сънародници са продължили пътя си към България. Решаваща помощ, включително и пред черногорския съд, е оказал консулът на България в Черна гора Йордан Георгиев. /БЛИЦ