Двама офицери от българската армия, чиито имена не се съобщават, бяха осъдени на 15 месеца за шпионаж в Гърция, съобщава АФП.
Мъж и жена на възраст съответно 36 и 35 години бяха заловени в понеделник, докато правеха снимки на гръцки военен обект в граничния град Орменио. Според разследващите в техния апарат са намерени снимки и на други обекти. Аналогична присъда получи и шофьорът им, български гражданин. Тримата обжалват присъдата и се намират на свобода до решението на по-висшата инстанция. Двамата обвиняеми твърдят, че са в Гърция в качеството си на туристи, а снимките са направени за българско военно списание. 
От Министерство на отбраната на България заявиха за БЛИЦ, че наистина двама от задържаните българи са кадрови войници, които обаче са прекарвали отпуската си в Гърция. Все още в министерството няма получени официални документи с фактологията по случая. От министерството ще уведомят близките на кадровите войници и търсят вече съдействието на Министерство на външните работи за изясняване на случая. Тепърва ще се установява дали българските кадрови войници са имали идеята, че заснемат военни обекти. /БЛИЦ