Блъснати със 150 километра от "Фолксваген Голф 3" в Плевен са живи. Инцидентът стана на 21 август около 16.30 часа на светофара пред сградата на бившия ОАПС в Плевен, като при тежката катастрофа бяха премазани двама човека, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Действието се бе развило пред погледа на десетки свидетели, пазаруващи в района. “Фолксваген Голф 3” с плевенска регистрация се е унесъл и е блъснал на пешеходната пътека пред ОАПС двама правилно пресичащи пешеходци - мъж и жена, на възраст съответно на 50 и 60 години. Шофьорът на голфа е карал с около 150 км/ч, и не е могъл да овладее колата и тя поднася, помита двамата пешеходци, след това се блъска странично в стълба на светофара по средата на платното и спира десетина метра по-нататък в мантинелата. Свидетели разказаха покъртителната гледка, която станала достояние на десетки хора. При удара блъснатата жена отскочило на метри от земята, тялото й прелетяло през мантинелата и се приземило в другото платно. Първоначалната информация бе, че тя е починала още там,  докато я качвали в линейката. Пострадалият мъж пък треперел ранен и също бил в тежко състояние. Обувката му била отхвръкнала от удара в обратна посока на няколко метра. Според разказа на очевидците той бил размазан в стълба на светофара.
Двамата пострадали обаче са живи въпреки противоречивите информации по медиите.Вследствие на удара блъснатият мъж е получил фрактура на таза, лява ключица и множество наранявания по тялото, като е настанен в реанимация към МБАЛ - Плевен .Пешеходката е била със спукано ребро, оказана й е медицинска помощ и е освободена. Произшествието е посетено от дежурна група, образувано е досъдебно производство. /БЛИЦ