Млада жена е била приета през почивните дни в клиниката по токсикология към Военноморската болница във Варна, след като получила остра алергична реакция от боя за коса. Това съобщи дежурният лекар д-р Валери Василев. Козметичното средство е от известна френска марка. Все още не е ясно дали самият продукт е съдържал вредна съставка, или жената е алергична към някое от веществата, включени в него.
Пациентката е получила екзема по кожата на главата и сериозен оток на едното око. След като й е приложено съответното лечение, пациентката е изписана за домашно лечение.
С събота вечерта в лечебното заведение е регистриран поредният за този сезон случай на отравяне с гъби. Макар с по-лека интоксикация, в клиниката за лечение е прието цяло семейство, консумирало гъби, набрани от гората. Двама съпрузи и дъщерите им на 13 и на 15 години са постъпили в болницата със стомашно-чревно разстройство. Гъбите, които са яли, обаче не са се оказали толкова опасни, а четиримата членове на семейството не са се разминали с уплаха и стомашни нераположения.
Д-р Василев допълни, че състоянието на 27-годишния мъж, натровил се с мухоморки, който бе приет преди десетина дни, вече е по-добро. Той каза още, че и към момента му се прилага специално лечение. /БЛИЦ