Полицаи от Костандово ме биха като животно. След това ме натъпкаха в багажника на патрулката. Това съобщи бизнесменът Георги Чипилов, който ще заведе дело срещу двамата служители във Велинградския районен съд, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пазарджик.
Версията на Чипилов е, че на 23 октомври той се прибирал заедно със съпругата си от Ракитово. По пътя срещнал полицейската кола с включен буркан. Шофьорът паркирал в двора си, когато пред вратата спряла патрулката. Полицаите се нахвърлили срещу него и започнали да го налагат, като повтаряли, че костандовецът карал пиян. Натъпкали го в багажника на колата. В същото време обаче някой звъннал на едно от ченгетата и те освободили жертвата си. След това обаче му састъвили два акта – за шофиране в пияно състояние и за непредставяне на шофьорска книжка. Чипилов преспал и една нощ в ареста, а на сутринта му бил връчен и акт за дребно хулиганство.
Версията на полицията обаче е коренно различна. Според полицаите Чипилов не спрял на стоп палка, след което слязъл от колата, хукнал да бяга, а полицаите го заловили и закопчали с белезници. Единият от обвинените в насилие ченгета бил изключително принципен. Преди около месец служителят отказал подкуп от 800 лева. /БЛИЦ