Тежка прокоба се стовари върху семейство от дупнишкото село Крайници, пише struma.bg. Местните са потресени от нелепата смърт на бившия шофьор Пламен Механджийски, на 62 г., който е станал жертва на “бялата смърт” 20 дни след като погреба 31-годишния си син. Пламен е открит замръзнал до коритото на реката, която минава през Крайници, от случайно минаващ жител на селото, тръгнал на работа около 6,30 ч. миналия ден.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали криминалисти и дежурен екип от Спешен център – Дупница. Медиците само констатирали смъртта на Пл. Механджийски. Криминалистите са установили, че няма извършено насилие върху починалия, но въпреки тази констатация тялото му е закарано за аутопсия в Кюстендил.

В Крайници се коментира, че Пламен Механджийски вечерта е ходил до негов съселянин, който живее далече от дома му, за да се уточнят кога да изварява ракия на казана. На връщане към дома си най-вероятно мъжът е получил епилептичен припадък, тъй като имал такова заболяване, и е паднал в тъмното до реката. Никой не е минал през това време по пътя и той е починал от измръзване. Съпругата му научила сутринта, че е намерен вкочанен на пътя. Тя гостувала на майка си същата вечер в съседното село Яхиново.

Смъртта на Пламен Механджийски е втората за семейството в рамките на 20 дни. Синът му Росен, който излежавал присъда за кражба в затвора в Бобов дол, бил пуснат предсрочно поради тежко заболяване и преди няколко седмици починал.

Преди да се пенсионира по болест, Пламен Механджийски работил като шофьор.