Извадиха и четвърти труп от морето край къмпинг „Силистар”.

Първаночалната информация беше за трима, но се оказа,че са четирима. Това стана ясно днес след като инж. Йордан Лозев, началник на "Гражданска защита"-Бургас, алармира, че се издирва тялото и на четвърти удавник – момче, брат на първия изваден труп – този на Пламен Ангелов. Малко след като катер, изпратен от “Гранична полиция”, влезе във водите на Черно море, за да търси тялото, беше намерен и Минко Генчев на 21 години от Троян. За акцията на мястото бяха повикани екипи от водолази и алпинисти.

Трупът на момичето, което се удави вчера при скалите на юг от къмпинг Силистар, е изплувал сам. Тялото е идентифицирано – това е 19-годишната Цветелина от град Левски. Момичето работело и живеело от няколко години в Троян.

По-рано днес беше изваден трупа и на другия мъж, удавил се вчера след обед край къмпинга Силистар. Той се казва Данаил Стоянов, на 24 години, от Троян. Родителите му са разпознали тялото в „Съдебна медицина” в Бургас. И на тримата младежи ще им бъде направена аутопсия. В събота първо беше намерен трупът на Пламен Ангелов на 37 години от Троян.

Трагедията се е разиграла около 15,30 ч. пред очите на хората на плажа при Силистар. Според очевидци от скалите е скочило момичето, въпреки червения флаг за забранено къпане. Момчетата са я последвали. В района има мъртво вълнение, което, съчетано с голямата дълбочина, най-вероятно са станали причина младите хора да се удавят. Морето вчера е било с вълнение около 4 бала.
След като бъдат транспортирани труповете до родния им Троян ще бъде обявен ден на траур в града. /БЛИЦ