Около 15 часа на пътя Бургас – Айтос в близост до разклона за с. Съдиево е станала тежка катастрофа между автобус и цистерна, съобщиха от МВР.
Автобусът с бургаска регистрация е собственост на бургаска транспортна фирма и е управляван от 33-годишния Х.Д., пътувал по маршрута Бургас – Айтос. Цистерната е също с бургаска регистрация, превозваща пропан-бутан и е управлявана от 50 г. И.И. от Бургас.
От инцидента по първоначални данни са пострадали деветима – единият е шофьорът на цистерната, другите осем са от автобуса, двама от които в по-тежко състояние. Пострадалите незабавно са откарани в бургаската болница, като в момента се уточнява здравословното им състояние.

По първоначални данни водачът на автобуса навлязъл в лентата за насрещно движение, като се е ударил странично в движещата се по посока Бургас цистерна, а в последствие, отклонявайки се в дясно от пътното платно автобусът се блъснал и в крайпътно дърво. Няма разлив от цистерната. Въпреки силно затруднения трафик в участъка, на мястото на злополуката вече са пристигнали полицейски и екипи на КАТ- «Пътна полиция» и Пожарната. Пътните превозни средства са отстранени от платното. Движението е възстановено. /БЛИЦ