Николай Методиев-Пилето е взел огромен заем от сочения за временен заместник на Таки и шеф на Бандата с чуковете – Любо Дългия. Пилето опитал да направи номер и да не върне парите, но веднага му напомнили с бомба пред лъскавото заведение “Неро”, че има дълг и трябва да незабавно да започне да го връща. Това е версия №1 , по която работят криминалистите, съобщава в. “Телеграф”.
Пилето разбра прекрасно, че вече му дошло времето да връща парите и договори схема за погасяването на дълга, коментираха и бизнес партньори на съдения за контрабанда Методиев.

След като Христофорос Аманатидис изчезна от страната, делата му в сивия сектор поел Любо Дългия. В момента Дългия или Гребеца, както още е познат в ъндърграунда, държал стройни редиците на наркодилърите и следял всичко да се движи все едно самият Таки е в страната. 

Първите версии, с които се заеха криминалистите, бяха свързани с наркотици и контрабанда. Разследването показало, че Пилето не продава дрога. В бара обаче имало кокаин, от който се възползвал и самият Методиев, според ВИП клиенти на клуба.
 
В момента се проверява дали заемът на Пилето е свързан с негова пратка китайско карго. /БЛИЦ