Лидерът на ДПС Ахмед Доган е разпитан за Ахмед Емин още в деня, когато е открито тялото. Доган обяснил, че накарал Емин да чака, защото трябва да допише своя реч, съобщи bTV. Според информация на bTV, днес съпругата на Емин е предала на разследващите ръкописен текст, с който да бъде сравнен почеркът от намереното послание. Никой от разследващите не се нае да цитира написаното, но в страниците се изразявало несъгласие с някои порядки.
БЛИЦ припомня, че по-рано днес ръководството на ДПС настоя за установяването на цялата истина по случая със смъртта на Ахмед Емин, началник на кабинета на лидера на партията Ахмед Доган и това да стане достояние на българската общественост. Това бе заявено  в декларация на движението. Движението за права и свободи е дълбоко убедено, че уважението на елементарни човешки етични правила и религиозни традиции, би следвало да бъде норма на поведение за всички политически субекти и отделни публични личности.
ДПС ясно и категорично заявява, че желае всички процесуалнo-следствени действия да завършат във възможно най-кратки срокове и заключенията от тях да бъдат представени на българските граждани, за да излезе цялата истина по трагичния случай, се казва още в декларацията. 
Трупът Емин беше открит в петък на ул. “Беловодски път” в столичния квартал “Бояна” в така наречените сараи на Ахмед Доган. От МВР побързаха да съобщят, че става дума за самоубийство. Близките на Емин обаче категорично не вярват на тази версия. Два дни след откриването на трупа от полицията изненадващо обявиха, че е намерено предсмъртно писмо, макар че в началото съобщиха, че не е оставено такова. Съдържанието му обаче засега не е известно.
Последно началникът на кабинета на Доган се е видял със земеделския министър Валери Цветанов. "Ахмед Емин беше напрегнат, разсеян, не ме слушаше", разказа Цветанов за последната си среща с него.
Лидерът на ДПС Ахмед Доган не присъства на погребението в неделя в поповското село Козица. Говори се, че той не е напускал сараите си след смъртта на Емин.
Никой от ръководството на ДПС не пожела да коментира инцидента. Зам.-председателят на партията Емел Етем също не присъства на погребението на съпартиеца си. "Не съм длъжна да отговарям защо съм била на едно или друго място", обясни тя. "Нека да не истеризираме и да не се опитваме още повече да дълбаем в раните на близките на Ахмед Емин, а да оставим компетентните органи да приключат със своето разследване и работа и да ни дадат отговор на многото въпроси, които задаваме всички", призова Етем. /БЛИЦ