Разпознахме по белег на ръката прог. Стойчо Раданов. Това казва в интервю за утрешния брой на в. "24 часа" доц. Станислав Христов, началник на Катедрата по съдебна медицина.

"Тялото на проф. Раданов беше докарано при нас като мъж с неустановена самоличност на видима възраст 70-80 години. Санитарят, който го е приел, е нов и не познава професора. Едва когато дежурният лекар слязъл в трупохранилището, познал трупа. Събрахме се целият екип. Въпреки че сме съдебни лекари, шокът беше голям", обяснява той. "Никой не вярваше, че това се е случило. Появиха се дори съмнения, че това наистина е проф. Раданов. За да се убедим, че е той, първото, което направихме, бе да проверим един характерен белег на дясната ръка, който имаше след операция от счупване. Едва когато видяхме белега, се уверихме, че е той", посочи доц. Христов. 
"Категорични сме, че смъртта е настъпила вследствие на обесване. Установихме всички признаци на прижизненост при окачване на въжето. Няма никави следи, които да сочат борба", категоричен е доц. Христов. Той коментира и версията, че проф. Раданов е посегнал на живота си, след като е узнал, че страда от неизлечимо заболяване. "Той следеше редовно здравния си статус. Не открихме злокачествени заболявания. Констатирахме единствено такива, които са нормални за човек на неговите години, като атеросклероза. Разговарях и с двамата му лични лекари, които ме убедиха, че не са му поставяли диагноза, която да има повод да го притесни",  уточни доц. Христов. 
"Едва когато се съберат всички данни, разследващите органи могат да направят заключение дали проф. Раданов се е самоубил, дали е убит или е склонен към самоубийство. Особеното за мен е, че не е оставил предсмъртно писмо, но повече от 1/3 от самоубийците не го правят", каза още той. Проф. Раданов бе човек с чувство за хумор. През последните дни беше по-вял. Но такъв сме го виждали преди и след важни съдебни заседания, на които даваше показания по експертизите си. Преди месеци го видях доста по-напрегнат след реаутопсията на сестрите Белнейски например. Животът му беше изпълнен с доста лични и професионални перипетии, но винаги е успявал да се съхрани",  допълни доц. Станислав Христов.    /БЛИЦ