Двама загинаха при катастрофа край Созопол. Инцидентът стана около 15.20 ч. в близост до бетонов възел «Евробилд» на изхода от Созопол в посока Приморско. Ударили са се «Фолксваген пасат», с разградска регистрация, управляван от 45 годишния Е.М. от с. Голеш и «Тойота авенсис», с бургаска регистрация, управляван от 41 годишната Д.Б. от Приморско.
 От инцидента на място са загинали : пътуващите във «Фолксваген»-а - С.С., 32 годишен от с. Давидово, Силистренско и В.И., 24 годишен от с. Голеш, обл. Силистра. По първоначални данни силистренци са работели, като резачи на дърва на територията на Бургаски регион и са пътували от Приморско в посока Созопол. Водачът на  «Фолксваген»-а  е предприел неправилно изпреварване, в резултат на което е навлязъл в лентата за насрещно движение и е допуснал челен сблъсък с насрещно движещия се «Тойота». 
При катастрофата са пострадали : водачката на «Тойота» - Д.Б., която е настанена за лечение в бургаската болница с фрактура на глезена и водачът на «Фолксваген»-а - настанен в отделение «Урология» на МБАЛ Бургас, без опасност за живота. /БЛИЦ