Хасково буквално е блокиран от поледицата и до сега нито един автобус не е заминал за Пловдив или за София, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Хасково. Затворен е и пътят от Хасково за Димитровград, казаха за БЛИЦ шофьори, които са били върнати от пътни полицаи на излизане от областния град.
Напълно затворен за движение е и участъкът от Е-80 на територията на цялата област както и пътят от Хасково за Симеоновград. Там движението е блокирано от камион, който тази сутрин се е завъртял на леда и е затворил пътя. Екип на Гражданска защита вече е отишъл да изтегли тежкотоварния автомобил.
От полицията съобщават и за първата от началото на тази година тежка катастрофа. Шофьорът на Лада Нива е изгубил контрол над управлението на автомобила и колата е излетяла от пътя между селата Сираково и Въгларово. Ранена е 56-годишна жена, която е пътувала в автомобила.

По централните улици на Хасково още сутринта са нахвърлени пясък и луга и първите таксита вече се опитват да пробият ледената блокада.. Тротоарите са направо ледени пързалки. Хората се предвижват със завързани на обувките парцали или нахлузили вълнени чорапи, които не се пързалят. Първите пострадали вече се потрошиха по леда. До този момент в “Бърза помощ” са постъпили петима със счупени крайници. /Тодорка Николова, БЛИЦ