71-годишният Емин Еминов, който в началото на юни уби с чук 8-годишния си доведен внук Ердоган Зикри Шабан, а след ареста призна и за убийството на изчезналия преди години негов син Исмаил, в понеделник вечерта е опитал да се самоубие в килията си. Пазачите го открили навреме и го откарали в болницата, съобщи Дарик радио. По разказа им арестантът вързал ластик от бельото си на радиатора и пробвал да се обеси.
Емин Еминов е с постоянна мярка "задържане под стража" от 5 юни. Разградският окръжен съд постанови тази мярка, след като бе доказана вината на стареца за бруталното убийство на 8-годишния Ердоган в село Лудогорци, където баба му живеела от две седмици на семейни начала с Еминов, а дъщеря й – с неговия син.
След над 24 часа издирване трупът на детето бе намерен в тоалетна в двора на Еминов, който по-късно разказа пред следователите, че е ударил с чук момчето, защото му пречело да гледа телевизия.

Следователите се натъкнаха на останките на още един човек в тоалетната и впоследствие се потвърди версия, подсказана от съселяните на стареца – че това е изчезналият преди години Исмаил Еминов, за който баща му твърдял, че е на гурбет в чужбина.
Към момента обвинението, повдигнато от окръжния прокурор на Разград Огнян Дамянов, е по чл. 116, т.4 от Наказателния кодекс за убийството на детето. /БЛИЦ