В Клиниката по неврохирургия на „Пирогов” е настанен Ч. К. на 48 години. Той е един от пострадалите при затрупване в изкоп на кв. Модерно предградие, съобщиха от болницата.
Мъжът е със сътресение на мозъка, счупена лява скула на лицето, счупване на лява лопатка на ръката.
Припомняме, че двама работници бяха затрупани от земни маси в столичния квартал "Модерно предградие". Повече от два часа продължава спасителната акция на екипи от министерството по изваждането на втория от тях.

Инцидентът стана в квартал „Модерно предградие”, на кръстовището на улиците "Баба" и "Топола". Работниците бяха затрупани от земна маса при строителни работи в канал. Изкопът е дълбок около 6 метра. Сигналът е подаден на телефон 112. Веднага на мястото на инцидента пристигнаха екипи на Министерството на извънредните ситуации, пожарната, полицията и Бърза помощ.
В момента спасителите от столичната дирекция на МИС укрепват стените на канала, за да предотвратят повторно срутване. Заедно с екипи от пожарната, внимателно разкопават мястото, където е вторият работник и изхвърлят пръста с кофи . До момента са успели да изровят тялото му до нивото на бедрата. Човекът е в съзнание, прави се всичко възможно да бъде изваден жив, твърдят от министерството. /БЛИЦ