Попълнете търсена ключова дума или фраза

Горещи подробности за локалния взрив в „Арсенал“

https://blitz.bg/intsidenti/goreshchi-podrobnosti-za-lokalniya-vzriv-v-arsenal_news633654.html Blitz.bg Казанлък, България 17 Окт. 2018, 12:20 2544 прочита 0 коментара
„Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се извършва разследване за престъпление по чл. 134 ал. 3 във вр. ал.1 т.1 от Наказателния кодекс  – за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност“, това съобщиха от прокуратурата в Казанлък по повод инцидента в завод „Арсенал“.

„До момента е установено, че днес, 17 октомври 2018 г., около 8,45 часа, в цех в Завод №3 на „Арсенал“ АД –Казанлък, в резултат на запалване на барутна маса, е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив. То не се е разпространило извън помещението или в други цехове. Пострадали са шестима работещи в цеха, като четирима от тях са получили фрактури и други по-леки наранявания и са настанени за лечение в болници в Казанлък и Стара Загора, а другите двама са прегледани и освободени за домашно лечение. Шестимата са в съзнание, контактни и няма непосредствена опасност за живота им.   

На мястото на инцидента са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора и Таня Димитрова, районен прокурор на гр. Казанлък.

В момента се извършва оглед на местопроизшествие и се изземват следи, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи – балистични, медицински, технически и др. процесуално-следствени действия“, уточняват от прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам