Братовчед на бившия депутат Тома Томов разкри потресаващи подробности от днешната трагедия в Мездра, при която 8-годишното внуче на политика почина.

До момента е подавана противоречива информация за това какво всъщност се е случило. 

Първоначално дори се твърдеше, че детето е било нахапано до смърт от кучета, но впоследствие това бе опровергано. 

Според една от версиите момченцето и другото дете си играли с пиратка, когато тя гръмнала. 

Според друга, обаче, става въпрос за смъртоносно прострелване с пушка, която била на бащата на другото дете. 

Двете деца си играли с нея, когато тя гръмнала, засягайки внучето на Тома Томов в сънната артерия. 

"Това е убийство, голяма трагедия е! Играли са си. Момчето, което е гръмнало детето ни, е българче. Взел пушката на баща си, той е ловец. После  гръмнало нашето и избягало. Тепърва ще се разбере какво е станало, ще искаме справедливост", разказа пред БЛИЦ братовчед на Тома Томов. 


СНИМКА: Булнюз

Според полицията се касае за нещастен инцидент, възникнал на ул. "Сливница" в Мездра. 

Мъртвото дете от Мездра - внук на известния бивш политик Тома Томов СНИМКА

"Сигнал за починало дете е получен в полицията в Мездра минути след 17.00 часа. Това съобщиха от ОДМВР - Враца. По първоначални данни 8-годишно момче е пострадало при инцидент с пиротехническо изделие и по-късно е починало. На мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Предприети са процесуално-следствени действия под надзора на Прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.

Брифинг във връзка със случая с участието на Окръжна прокуратура - Враца и ОДМВР ще се проведе в сградата на ОДМВР - Враца от 10.00 ч. утре (9 януари)", гласи официалното съобщение на полицията. 

И в момента улицата, където се е разиграла трагедията, е окупирана от роми, които настояват за възмездие и крещят "Убийци". 

Заради различния етнос на децата и опасенията, че напрежението може да ескалира, на мястото се очаква да пристигнат полицейски подкрепления от Враца. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ