Столичното Шесто РПУ издирва вече три седмици 28-годишния Румен Димитров Динев, който изчезна безследно на 21 юли т.г. Младият мъж, известен във фото-форумите с ника Декстър, е с постоянен адрес в ж.к. “Младост”, съобщиха от МВР.
На 21 юли Румен е напуснал вилата на родителите си в кв. “Симеоново” с лек автомобил “Пежо 206”, сив металик, и оттогава е в неизвестност. Регистрационният номер на колата е С 4992 ХТ. По нищо обаче не личало, че фотографът-любител смята да отсъства дълго време, тъй като в къщата били открити фотоапаратът и лаптопът му, без които Динев обикновено не излизал никъде.
28-годишният Румен не е семеен и е единствено дете на родителите си. Според в. "24 часа" баща му - Димитър Динев, е един от най-добрите специалисти в Гражданска защита. Фотографът-любител, който професионално се занимавал с търговия с недвижими имоти, е видян за последно от приятелите си на 20 юли, когато тръгва с колата си от Асеновград за София. В Асеновград Декстъра е бил на фотографски пленер.

Приятелите му го описват като затворен човек, който не общува с много хора, пише вестник "24 часа". Въпреки че участвал в много пленери и събирания на фотографи, никой не знаел подробности за личния му живот.
Румен Динев е висок 180 см, слаб, с кафяви очи, леко чуплива къса черна коса и продълговато лице. Облича се спортно. Полицията умолява гражданите, които разполагат с информация за издирвания, да се обадят на тел. 166, 982-17-60 , 982-17-55 или в най-близкото РПУ. /Дир.бг