Пет пожарни спешно потеглиха на зазоряване към хотел "Релакс" в село Белащица в пловдивската община "Родопи", който избухнал в пламъци. До 8 часа сградата почти напълно изгоря предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.

Сигналът за инцидента е подаден към 5.51 часа. Петима души, които са били настанени на втория етаж, веднага са напуснали, събудени от силната миризма. На излизане видели, че целият покрив гори. Пострадали няма, съобщиха от пожарната в Пловдив.
Пламъците в мотел “Релакс” са избухнали около 5.30 часа, уточни говорителят на противопожарната служба Георги Кунев. Първоначално пристигнали два екипа на пожарната, но, тъй като силният вятър е затруднявал гасенето на огъня, е изпратено подкрепление от още три противожарни екипа. Извикани са и две линейки, но не се е наложило намеса на лекарите и екипите на “Бърза помощ” са освободени.
По начални данни на пожарникарите, огънят е избухнал вероятно от елтаблото на комплекса. Снощи в хотела, освен петимата гости, е бил само персоналът.
По данни от 2006 година хотелът е на Иван Ботушаров, собственик на фабриката за алкохол и складовете "Нордикс". /Димана Тодорова, БЛИЦ