Преди около един час днес хасковско БМВ се размаза челно в микробус между селата Козлец и Конуш, Хасковска община, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Хасково. Пострадали са всичките петима души, които са пътували в лекия автомобил, ранен е и шофьорът на микробуса.
Ударът от зверския сблъсък е бил чут чак в близките села. Микробусът се е спрял в канавката, а БМВ-то е било буквално размазано на съставните си части. Петимата пострадали цигани са откарани в хасковската “Бърза помощ”. Сред тях има и две деца, едното от които със счупени бедра и долна челюст, а другото има разкъсвания на вътрешните органи.
БМВ-то е било шофирано от 20-годишния Николай от ромската махала “Република” в Хасково, останалите пътници в колата са негови съседи. Цялата им циганска рода нахлува в “Бърза помощ” и се е наложило да се намеси полицията, за да прекрати гюрултията и да изгони циганите навън от болницата.

Според полицаи причина за катастрофата е внезапното навлизане на БМВ-то в насрещното платно. Имало данни и за употреба на алкохол. /БЛИЦ