Циментов капак на водопроводна шахта осмъртил Йотко Цанов в село Брестница, община Ябланица. 48-годишният мъж бе намерен мъртъв в дворната му шахта вчера. Сигналът за гибелта му бе подаден в РУ на МВР-Ябланица около 16 ч. Първоночалният оглед на трупа не откри следи от насилие, заявиха негови съселяни. Информацията бе потвърдена лаконично от полицията, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Според съседи преди драмата Цанов се завърнал в Брестница от Ловеч, където в местната психоболница бил за пореден път на лечение заради страстта си към чашката. Самотноживеещият мъж влязъл в двора си, водата му била спряна и той слязъл в шахтата да я пусне, навел се към водопроводния кран и тогава циментовият й капак паднал и го ударил смъртоносно в главата.
По спомена на негови съмахленци на млади години Цанов паднал от топола и увредил главата си. Трудно се захващал с работа, най-вече по социална програма към кметството в Брестница. Родителите му били починали отдавна, сестра му пък се била задомила в с. Полатен. Беднякът ще бъде погребан най-вероятно с пари от Община-Ябланица. Кметството в Брестница вече било подало молба за помощ. Гергана Димитрова, БЛИЦ