Днес се навършват 9 години от смъртта на шестима младежи, които загубиха живота си, прегазени от пиян шофьор без свидетелство на управление на автомобил, през 2011 година. Трагедията се случи навръх Великден в Симеоновград, припомня БГНЕС.

На 23 април завинаги в разцвета на своята младост останаха Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов – всички на възраст от 17 до 19 години.


Те са от София, Стара Загора и Симеоновград. Двама от младежите – Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков – бяха ранени.

На 25 февруари 2013 г. Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Хасковския окръжен съд в частта, с която подсъдимият Данаил Георгиев, шофирал автомобила, е осъден на 12 години затвор при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 15 г. за смъртта на повече от един човек.

Присъдата на Живко Желев, който дал ключовете на братовчед му Данаил да шофира, бе намалена на 7 г. лишаване от свобода и на 10 г. лишаване от право да управлява МПС.

На онзи “черен” Великден 23-годишният Данаил Георгиев от Симеоновград карал “Опел Вектра” с висока скорост, загубил управление над колата и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващите пешеходци.

Инцидентът стана на ул. “Съединение” около 23.50 часа. Данаил Георгиев шофирал след употреба на алкохол, а книжката му била издадена от 31 януари 2011 година.