Имаме допълнителни полицейски екипи по магистралите, които ще следят за нарушения пътищата. Това стана ясно на извънреден брифинг на КАТ.

"Колегите констатират изключително много нарушения. Това изобщо не ни радва. Нашите призиви се превърнаха в тривиални изречения", заяви инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

В събота имаше по-голям трафик от петък. Заради елементарно неспазване на дистанция тогава например в района на Ихтиман стана верижна катастрофа и съответно километрични тапи", казаха от КАТ.

Ето какво още информира представител на "Пътна полиция""


"Всички знаем за водачите, които натискат други отзад, за да минат по-бързо и при най-малкия проблем на шосето се стига до ПТП.

На магистрала "Хемус" при Витиня в момента е най-натоварено. Водачите, които искат да избегнат задръстването, може да го направят, като минат по републикански път 1, където се движат тежкотоварните автомобили. 

На пътуващите към София искам да припомня, че от днес може да се движат по Околовръстното между "Младост" и "Горубляне". 

Най-много ПТП-та са станали заради превишена скорост през последните дни. Към 17-18 часа очаква да нарасне трафика. 

Цифрите са много притеснителни от началото на месеца. Важно е хората да започнат да възприемат призивите ни. От началото на месеца има 141 тежки ПТП. При тях са пострадали и загинали хора. 168 души са пострадали. Това са данни за 6 дни. 

Притеснителното е, че имаме 15 загинали от началото на месеца досега. Докато подготвях тези цифри обаче написах 15, а сега, докато идвах към вас, има още един загинал и вече жертвите са 16. 

В момента акцията ни тече и след два дни ще уточним цифрите на нарушителите. Трафикът тези дни е много сериозен. В петък и събота много автомобили напуснаха столицата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!