Черен джип Мерцедес G класа с бургаска регистрация, който е завил в посока ул. "Райна Кнагиня" е помняло шест паркирани коли ул. "Митрополит Симеон" - срещу синагогата, съобщава "Флагман".

Съседи разказват, че се е чула серия от удари. Мелето на коли е започнало от ъгъла на ул. "Митрополит Симеон" с ул. "Константин Фотинов". По всяка вероятност джипът е идвал откъм пристанището и е опитал да завие надясно по ул. "Митрополит Симеон". 

Първите щети от ожулване са по черно Пежо, след това е помлян сив Форд Фокус. След около шест метра водачът все още не е могъл да овладее волана и е превърнал в купчина желязо паркирано в очертанията на синята зона БМВ, като го е отместило с около 3 метра напред. БМВ-то е ударило Нисан Микра, който е попаднал в преса с паркираната пред него Тойота. Тойотата е отскочила и е забила предницата си в шести автомобил. 

"Знаем много добре кой е човекът, той се опита да избяга, идентифициран е от полицаите, номерът на джипа в момента е скрит с алуминиево фолио. Водачът му не е арестуван. Молим ви за съдействие, защото се опасяваме, че ще бъде направен опит да се неглижира случилото се", казаха шокирани хората от ул. "Митрополит Симеон". 

На около 200 м нагоре по улицата, в пресечката към ул. "Райна Княгиня", която излиза на ул. "Богориди" имаше паркиран черен джип със скрити номера.

Млад мъж на около 30 г. е заплашил репортер със саморазправа. Той се е опитал да отнеме фотоапарат и е лъхал силно на алкохол. Заплахата е била отправена в присъствието на полицаи. 

По информация на собствениците на пострадалите коли в G класата са били двама младежи, единият от тях е син на влиятелен бизнесмен. Инициалите му са А. К.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


G класата, която предизвика серийния погром на ул. "Митрополит Симеон"