12-годишно момче е починало при катастрофа на пътя Казанлък - Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.


Пътният инцидент е станал към 15.40 часа на пътя Казанлък - Бургас, малко преди Николаево. Според първоначалните данни при катастрофа на лек автомобил е загинало 12-годишно момче. На мястото се извършва оглед.

Пътни полицаи регулират и подпомагат движението. Трафикът от камиони над 12 тона е отклонен през Дъбово, Паничерево и Гурково.

В последния почивен ден са се образували километрични задръствания по пътищата в страната. 

БНТ информира, че на АП "Хемус" в посока София се е образувало километрично задръстване заради ремонтите на виадуктите.

Както БЛИЦ писа временно движението при км 23 на АМ "Хемус" в посока Варна се осъществява в изпреварваща лента поради катастрофа. Движението в района се регулира от "Пътна полиция". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Има голямо задръстване и на главния път Е-79.

БНР пък съобщава за километрична колона от автомобили в района на Симитли в платното в посока София.

Движението от прохода Предел до пътния възел "Симитли" е затруднено, а причината е, че там се събира целият трафик на идващите от Гърция и Банско, пояснява радиото.

Към момента на границата с Гърция ситуацията е спокойна. Движението е натоварено, но няма опашки от чакащи автомобили.

Полицейското присъствие в област Благоевград е засилено.

Натоварено към този час е и движението по автомагистрала "Струма" и главния път Е-79. На много места се образуват колони от автомобили.

Както БЛИЦ писа заради катастрофа движението по магистрала "Тракия" при километър 154 в посока Бургас временно се осъществява в активната и аварийната лента, съобщава АПИ.

От МВР обявиха, че лек автомобил се е ударил в разделителната мантинела. Няма сериозно пострадали, но са блокирани и трите ленти на магистралата. До приключването на огледа автомобилният поток ще преминава през трасето на близката бензиностанция. Патрули на Пътна полиция регулират движението.

В края на трите почивни дни се очаква движението по автомагистралите и основните пътища да бъде натоварено. Пътната полиция засилва контрола над водачите и предприема мерки за облекчаване на трафика към София и големите градове.

От 14 до 20 часа се забранява движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната.

На границата със Сърбия на ГКПП Калотина трафикът е интензивен на вход и на изход за леки автомобили.

На границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Гърция на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на вход и на изход за леки и товарни автомобили. На ГКПП Маказа трафикът е интензивен на вход и на изход за леки автомобили.

На границата с Турция на ГКПП Капитан Андреево, на ГКПП Лесово и на ГКПП Малко Търново трафикът е интензивен на вход за леки автомобили и на изход за товарни автомобили.

На границата с Румъния на ГКПП Дунав мост - Русе, ГКПП Дуранкулак и на ГКПП Кардам трафикът е интензивен на вход и на изход за леки и товарни автомобили, съобщават от МВР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!