1,7 промила алкохол е отчела проверката с дрегер на шофьора, който предизвика тежка катастрофа в Хасково в първите часове на новата година.

Трима души са в болница след инцидента. Сред тях е и 22-годишна бременна жена, която загуби първото си бебе.

„Тя е с отлепване на плацентата, което е предизвикало загуба на плода, който е в напреднал девети месец. За съжаление, детето е починало. Освен коремната травма, има травма на белия дроб. Наложена е гръдна операция, но момичето е в тежко състояние”, каза директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов.


40-годишният водач, предизвикал катастрофата, е в ареста. Ще му бъде повдигнато обвинение.

Тежка катастрофа в Хасково, пострадала е бременна жена

22-годишното момиче беше транспортирано веднага в АГО. В болницата лекарите установяват отлепване на плацентата, а бебето е починало. Момичето е било в 9-тия месец. Вследствие на удара родилката се удря в корема, като получава и белодробна травма. Наложило се е спешна операция. В момента тя е настанена в ОАРИЛ. Диша нормално и състоянието й е стабилно. Предстои консултация за състоянието й със специалисти, допълниха от МБАЛ.
 

От петтимата пострадали, в тежко състояние са и момче и момиче на 24 години, като те са настанени в Неврохирургия с травми на главата и комоцио.

По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура, съобщиха от там. Колата, в която е била жената и пострадалите пътници, заедно с още един автомобил е навлязла в кръстовището от ул.”Дунав”, уточнява haskovo.live.
 

По същото време по бул.”Раковски” към центъра е пътувал друг автомобил, който преминава на червен светофар. Така трите коли попадат в катастрофа. 40-годишният шофьор, преминал на червено е имал 1,7 промила алкохол в кръвта, показала проба с дрегер. Според прокуратурата, водачът преминал на червено е виновен за инцидента. Той е задържан е за 24 часа в ареста, като преди това е бил прегледан в болница, тъй като се оплаквал от болки в ръката.

 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!