Две малки деца - момче и момиче, са били блъснати при две катастрофи в Пловдив. И двамата шофьори обаче са избягали от местопроизшествието, пише Марица.


Първата катастрофа е станала на 10 май.  За нея пише в социалните мрежи и търси съдействие майката на пострадалото момче.

"В интервала между 18.40 и 19.00 часа в Пловдив е блъснат синът ми от лек автомобил "Тойота". Инцидентът е станал на кръстовището на булевардите "България" и "Васил Априлов", до ресторант "Хитър Петър", но шофьорът си е тръгнал.

Едно момче с куче го е видял и му е помогнал, но не знаем кое е това момче.  То е разговаряло с шофьора. Моля, ако някой е видял нещо или момчето види съобщението, или пък шофьорът прояви разбиране и човещина, моля да ни помогне.

Който има информация, нека да се свърже с мен на тел. 0988756530 или да отиде в Трето районно управление в Пловдив", пише в поста майката

При друг инцидент, станал вчера на ул. "Гладстон", е блъснато 11-годишно момиче, пише свидетелка на инцидента в социалните мрежи. 

"Пред мен за малко да загине 11-годишно момиченце заради шофьор, който не спря на пешеходна пътека и то на зелен сигнал за пешеходци.

Вчера извиках полиция, а днес казаха, че ще видят записите на камерите. Дадох показание за грозната наглост - колата, след като удари детето, и крясъкът, които се чу, дори не спря, а избяга! Искам този да си плати.

Дано органите на реда се справят, което не е никак трудно при наличието на поне 3 камери на местопрестъплението, защото така или иначе, ще се обърна към медии, но няма да спра и до тук", пише очевидката.