Двама души са откарани в болница след катастрофа край Враца. Инцидентът е станал този следобед при разклона за Бели извор.

Лек автомобил „Ланчия“ с врачанска регистрация излизал от селото и правил ляв завой. Шофьорът видял, че по главния път в посока Монтана се движи „Форд Галакси“. Той бил с пуснат десен мигач да завива към Бели извор и затова водачът на ланчията предприел маневрата. В последния момент обаче мъжът зад волана на другата кола изключил мигача и продължил движението си направо. Италианското возило обаче вече било излязло на главния път и двете коли се сблъскали, съобщава bulnews.bg.Спирачният път на форда е около 40 метра. Това показва, че най-вероятно се е движел с прекалено висока скорост.При удара са пострадали младо момче от ланчията и жена от форда. Младежът си ударил главата, има съмнения и за счупена ръка. Жената също е с фрактура на ръката. Двамата са откарани в болница за допълнителни изследвания. 

В момента на мястото има екип на полицията. Униформените разследват причините, довели до произшествието и регулират трафика по натовареното трасе.