Надпис "Şenol", нарисувано сърце на плажа, любимата му музика и млади хора, които махат за кураж и с пожелание за бързо оздравяване – всичко това е събрано в трогателен клип, заснет в Шотландия и адресиран до 23-годишния Шенол Айтен Рамадан.

Младият мъж е един от пострадалите в тежката катастрофа, станала в понеделник на пътя „Маказа“ – Кърджали, в района на Садовица. При зверския сблъсък загина един мъж, а 5-ма бяха ранени.

Двама от пострадалите бяха транспортирани в болнично заведение в Пловдив. Един от тях е Шенол, който има лицева травма, пише 24rodopi.com.

„Заснехме клипа на брега на Северно море, край Абърдийн. Шенол ми е батко, с година и 6 месеца е по-голям от мен. Много исках в този тежък момент за него да бъда там, но има пречки за пътуването.

25 дни батко ще бъде с шина на челюстта. Клипът, който заснехме с приятели от различни европейски държави, е за морална подкрепа на Шенол“, разказа Октай Рамадан.


Двамата братя Октай (високият) и Шенол

Шенол, който е от кирковското село Чорбаджийско и двамата му приятели пътували за следобедната смяна във фабрика край Кърджали. Край Садовица обаче техният автомобил „Опел“ се удря в „Мерцедес“, в който пътуват трима мъже от Джебел.

Един от пътниците в „Мерцедес“-а остава заклещен близо 40 минути в смачканата до наузнаваемост кола. 58-годишният мъж почина по-късно в кърджалийската болница.