Пловдивското село Белащица потъна в траур след смъртта на младата и красива 25-годишна Вилислава Русева. Местните хора описват загиналата при катастрофа с АТВ, като позитивна, лъчезарна и общителна. Тя карала триколесното МПС с поне 100 км/час по прав пътен участък, който е под наклон и това предразполагало шофьорите да вдигат там високи скорости. Вилислава нямала шофьорска книжка, а във фаталния 30 април е била и без предпазна каска, пише в. Монитор.

АТВ-то я затиснало фатално. Шосето, на което е станала катастрофата, е прав пътен участък без дупки. Затова се изключва вероятността неравност на пътя да е причина за произшествието. Най-вероятната причина е високата скорост, но с колко точно е карала Вилислава, ще бъде установено от автотехническа експертиза. Назначена е и химическа експертиза, за да бъде установено дали неправоспособната шофьорка е пила алкохол или е употребила други упойващи вещества преди да яхне машината. Пътят убиец се намира извън регулацията на красивото селце, което е известно с луксозните си вилни зони.

Вилислава загина около 13 часа в понеделник, след като загубила контрол върху машината. АТВ-то първо прелетяло през канавката и оттам се забило в неособено дебело крайпътно дърво, след което затиснало шофьорката. 

Загиналата оставя сираче момиченце на 2 годинки. Вилислава живеела от няколко месеца в Белащица при баба си и дядо си, след като се разделила с бащата на детето си. Докато била в майчинство, поработвала в магазина за дрехи, собственост на втората жена на баща си. Родителите на загиналата се разделили преди години, като майка й работела в чужбина.

Утре селото ще погребе младата и красива майка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!