26-годишен мъж издъхна след тежката катастрофа до Кадиево вчера. Припомняме, че лек автомобил „Пежо“ с пловдивска регистрация се вряза челно в смолянски камион МАН, натоварен с бутилирана минерална вода „Михалково“. Това се случи по обяд край село Кадиево, като сигналът е бил подаден на телефон 112 около 12,45 часа. 
В резултат на удара камионът се беше обърнал в крайпътната нива, стотици бутилки с газирана вода се бяха разпилели по пътното платно. Най-вероятната причина за сблъсъка е рисково изпреварване, съобщава „Марица“. Шофьорът на леката кола се е спускал по опасен пътен участък със сериозен наклон, където важи ограничение на скоростта от 60 км/ч. Отсреща се е движел камионът. 

Водачът на товарния автомобил е забелязал идващия насреща автомобил и в опит да избегне сблъсъка при рязко завъртане на волана и натискане на спирачкатаизгубил контрол над превозното средство, тъй като тежкият товар поднесъл. 

26-годишният водач на колата, който е от ромски произход, е бил настанен за лечение в болница, където по-късно е починал. На място с дрегер бил тестван 43-годишният шофьор на товарния автомобил, а резултатът бил отрицателен, съобщиха от полицията. 

Местопроизшествието бе запазено от служители на РУ-Стамболийски, които извършиха оглед. До приключване на работата по изясняване на причините за катастрофата и разчистване на пътното платно автомобилите се пренасочваха по обходни маршрути.