Тежка катастрофа е станала на Околовръстното шосе на Пловдив, по средата между кварталите "Прослав" и "Коматево", съобщава "Марица".

Челно са се сблъскали бус и кола. На място има линейки и полиция. Засега е ясно, че има един пострадал, който е откаран в болница. Колата, която е Фолксваген, е смазана до неузнаваемост. 

Вероятната причина е навлизане в насрещното при изпреварване. Шофьори пишат в социалните мрежи, че полицията е затворила движението по Околовръстното от Коматево до отбивката за село Златитрап в пловдивския квартал "Прослав". 

Масово наричат трасето "пътят на смъртта". Само преди три дни както БЛИЦ писа там отново стана брутален челен сблъсък между джип и кола марка БМВ с три жертви. 

Вчера пък опасната маневра бе извършена от джип на същото място, където навръх Великден трима души загубиха животите си.


От АПИ уточняват, че временно движението по път II-86 /околовръстен път на гр. Пловдив/, в участъка  Прослав – Коматево, е ограничено и в двете посоки, поради ПТП. 

Трафикът се регулира от екип на „Пътна полиция“ и се пренасочва по бул. Пещерско шосе за кв. Коматево и обратно. 

Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. ​

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!