Майката на депутат от БСП е собственичка на колата, с която загина 19-годишен младеж край Видин, съобщава konkurent.bg

Притежателка на автомобила е Kaтя П. Тя е родител на народния представител от редиците на БСП Филип Попов.

Припомняме, че смъртоносният инцидент стана в неделя през нощта малко след 2.30 часа. 19-годишният младеж е дошъл преди абитуриентския си бал, за да се види с близките си от родния край. Близо 10 години е живеел с родителите си в Пловдив, разказват местните хора.Майката на загиналия младеж - Галя, е от село Връв и е братовчедка на родителката на видинския депутат Филип Попов. 

От прокуратурата във Видин потвърдиха информацията за собствеността на колата. „По талон автомобилът наистина е собственост на майката на народния представител“, заяви окръжният прокурор на Видин Владислав Влашев. 

Обвинението все още изяснява как „Форд“-ът, който се заби в дърво на пътя между Капитановци и Неговановци, е попаднал в ръцете на загиналия млад водач.

По неофициална информация колата се ползва от депутата Попов за обиколки по предизбони събрания. Видинчани разказват, че в града той се е движел с по-евтина кола, за да не дразни избирателите със скъпия си джип, който събира прах в гаража му. С него е виждан и покойният баща на народния представител.

Днес Сергей бе погребан в старите видински гробища.