Хаос на международния път Е-79 между Мездра и Враца в ранния следобед. Дъждът в комбинация с изляла се на платното нафта предизвикаха задръстване и катастрофи, съобщава bTV.
Ситуацията в района излезе извън контрол малко преди 14 ч., когато платното към Враца се превърна в пързалка, въпреки че нямаше сняг.
По мокрия асфалт, неясно откъде, започна да се стича нафта. В резултат закъсаха тирове, а лек автомобил се хвърли в канавката в опит да избегне внезапно спрял тежкотоварен камион.

Камионът на Стоян Георгиев започнал да буксува малко преди да изкачи баира към Враца. Той установил, че има разлято гориво и се обадил на тел. 112.


Докато чака пътните власти да реагират, мъжът хваща лопата и сам започва да опесъчава трасето. Ситуацията излезе извън контрол, когато турски тир започва да се хлъзга назад, а идващият зад него микробус, за да избегне сблъсъка, отскача в мантинелата. За щастие ударът е лек.

В същото време лек автомобил се хвърля в канавката, за да не се удари в тира. Вместо да благодарят на българския си колега, турските шофьори започнали да раздават правосъдие.

За минути на платното към Враца стана адско задръстване. Заради разлива в блокадата попадна и линейка с пациент. Блокадата в платното от Мездра към Враца беше около 5 – 6 км. Към 15:30 ч. движението беше освободено.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!