Дете на 2,5 години е с опасност за живота след тежката катастрофа на АМ „Тракия“. Петима са откарани в Университетската болница в Стара Загора, съобщи директорът на лечебното заведение Йовчо Йовчев. 


По думите му пострадалите са с леки травми. 

Както БЛИЦ съобщи, камионът се е движил в посока Бургас, когато се преобърнал, навлязъл в съседното платно за движение и избухнал в пламъци, но огънят бързо е бил потушен. Наложило се е пожарникари да режат четирите автомобила, за да измъкнат пострадалите и шестимата загинали. Всички коли, участвали в катастрофата, са със софийска регистрация.

По последни данни, при инцидента са загинали не шест, а пет човека. Шофьорът на камиона е изхвърчал от кабината. 

Движението се пренасочва от органите на реда. Километричната колона от автомобили се изтегля към платното за Бургас, за да достигне до обходния маршрут в посока София: през п.в. "Оризово" - Плодовитово - Поповица - път I-8 - Садово - път II-56 - п.в. "Войводино".

Шофьорът на турския камион, който е връхлетял четири автомобила на автомагистрала "Тракия", вероятно е заспал. Информацията е предварителна и не е потвърдена официално от органите на реда. В момента на местопроизшествието текат огледи. 

Разследващите допускат, че след като бъдат вдигнати автомобилите и самия ТИР, може да има още жертви.

Катастрофата е станала на 168-ми км от магистралата. 

Касапница с много загинали и ранени на АМ "Тракия" заради турски ТИР! СНИМКИ/ВИДЕО 18+ 

Камионът се е движил в посока Бургас, когато се преобърнал, навлязъл в съседното платно за движение и избухнал в пламъци, но огънят бързо е бил потушен.

Наложи се пожарникари да режат четирите автомобила. Всички коли, участвали в катастрофата, са със софийска регистрация.

В посока София задръстването е огромно, въпреки че движението се отклонява през Чирпан.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ