Тази сутрин около 4.28 часа 40-годишен мъж е загинал в Монтанско след като се е забил с колата си в крайпътно дърво. Кървавият инцидент е станал на път III-1024, км. 3+000, в землището на с. Георги Дамяново, обл. Монтана, предаде "Конкурент".


Мъжът се е движел от с. Гаврил Геново към с. Георги Дамяново. По данни на полицията той е 40-годишен неправоспособен водач от същото село. Загинал е при управление на лек автомобил "Рено Еспейс" с монтанска регистрация.

Жертвата се е движела с несъобразена с пътните условия скорост и при намалена видимост – тъмната част от денонощието и мокра пътна настилка, на прав участък от пътното платно е загубил контрол над автомобила, излязъл вдясно от пътното платно по посоката си на движение и се удря в крайпътен орех, след което навлиза в земеделска площ.

В резултат на ПТП-то водачът загива на място, а тримата пътници в автомобила, две момчета на 15 г. и 20 г. и жена на 35 г. също от с. Георги Дамяново, с която водачът живеел на семейни начала, са транспортирани от екип на ЦСМП Монтана до МБАЛ Монтана.

Пострадалите са с охлузвания и натъртвания, прегледани са и са освободени за домашно лечение. При ПТП-то са причинени значителни имуществени щети по лекия автомобил. Тялото на починалия водач е транспортирано до МБАЛ Монтана за извършване на аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство по 343, ал.1, б. „в" във вр. с чл. 342, ал.1 от НК.

Припомняме, че вчера друг шофьор загина, блъскайки се в дърво край Благоевград.