Още от сутринта от НИМХ предупредиха, че голяма опасност е надвиснала над цяла България. Синоптиците заявиха, че студен фронт ще нахлуе в страната днес със северен вятър, ще вали дъжд, а температурите ще се понижат.

Заради опасното време вече се лее кръв на редица места из страната. Заради обилните валежи станаха куп катастрофи.

БЛИЦ припомня, че рано тази сутрин стана ясно, че при тежък пътен инцидент мъж и жена са загинали на пътя Велико Търново - Габрово.

Сега стана ясно, че временно движението по път II-82 София – Самоков в района на Щъркелово гнездо на км 55 се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.
 
Временно движението и по АМ "Струма" в участъка от км 60 до км 61 в посока Кулата се осъществява само в изпреварващата лента поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.
 
Временно и движението по път I-5 Габрово - Дряново в района на с. Ряховци е ограничено поради ПТП. Трафикът се осъществява по обходен маршрут през общинската пътна мрежа на с. Раховци и се регулира от "Пътна полиция".

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!