Трудова злополука с пострадал 28-годишен работник е станала причината за злополучното пътуване на линейката, която се удари челно в автобус на „Юнион Ивкони” край Омуртаг. При сблъсъка загина 62-годишният водач на автомобила за спешна помощ.
Инцидентът на работното място е бил в завод за домакинско стъкло в стъкларския комплекс в Търговище, пише „Труд”, позовавайки се на запознати. Работникът е пострадал при работа с издувна машина. Получил е фрактури на два пръста на ръката. Пострадалият бил откаран с ведомствена линейка в университетската болница „Пирогов” в София. На връщане линейката катастрофирала на търговищка територия. Причините за загубата на контрол от страна на 62-годишния й шофьор още се установяват.В късния следобед в сряда или в четвъртък ще бъде направена аутопсия. Първата версия е заспиване на водача. След като закарал пострадалия работник в София, той веднага поел обратно към Търговище. Не се изключва и внезапен здравословен проблем.
Представителите на стъкларските заводи, с които медиите контактуват, не вдигаха телефоните си. Все още няма информация и от трудовата инспекция в града.

Както БЛИЦ съобщи, сигналът за пътния инцидент е подаден на тел. 112 в 3,45 часа. Водачът на линейката изгубил контрол и навлязъл в насрещното. Шофьорът на автобуса опитал всячески да избегне удара, но въпреки това линейката се забила в него. В рейса, който пътувал по линията Шабла – София, е имало 21 пътници. Нито те, нито шофьорът са пострадали. След около 2 часа те били качени на друг транспорт на фирмата и заминали, уточниха от полицията. Шофьорът им е останал в Омуртаг за разпити.