Критично остава състоянието на 69-годишна жена, която бе блъсната от 45-годишна шофьорка в пазарджишкото село Дебращица навръх 24 май заедно с още 3 жени, едната от които почина на място.

Пострадалата е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Заради черепно-мозъчна травма тя е претърпяла  неврохирургична операция   за декомпресия на повишено вътречерепно налягане и евакуация на хематома, пише "Монитор". 

Пациентката е поставена на апаратна вентилация. Жената е в медикаментозна кома и все още има реална опасност за живота й. На този етап не могат да бъдат правени прогнози  за състоянието й, съобщи д-р Иван Харизанов от ОАИЛ.

В пазарджишката болница са настанени още 2 от пострадалите - 76-годишна жена с  травматичен пневмоторакс, която е претърпяла две операции. Тя е настанена в „Хирургично“ отделение. Жената е стабилизирана, контактна е и е на самостоятелно дишане.

88-годишната жена приета в „Ортопедично“ отделение също е претърпяла две  операции заради фрактури по левия крак и лявата ръка. Състоянието й е стабилизирано, в съзнание е и диша самостоятелно. Двете жени ще останат на лечение в болницата най-малко около месец.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ