Известният готвач Веселин Калев е катастрофирал на пътя Рожен-Мелник, шофирайки личния си автомобил "Субару". Инцидентът е станал около 20 часа снощи на няколко километра от Рожен, съобщава Struma.com.

След произшествието Калев е транспортиран в хирургично отделение на болницата в Сандански, без опасност за живота.

Проверка установила, че Калев има криминални прояви и е осъждан в Германия, затова никой от полицаите не можел да предположи, че това е известният мастър шеф. Образувано е дознание.

Веселин Калев е изключително талантлив готвач, открит за голямата кулинария от шеф Андре Токев, когато е 20-годишен и работи в хотел „Хилтън“. След това с шеф Емил Минев вземат наградата за „Ресторант на годината“ с ресторант „Талисман“.

Професионалният му път го отвежда в Германия, където усъвършенства уменията си, преследвайки голямата мечта – работа в ресторант със звезди Michelin. Мечтата се сбъдва по най-приказния начин – в имението Burg Wernberg, разположено в замък от XIII век и част от Relais & Châteaux. Веселин е единственият чужденец в екипа, воден от шеф Томас Келерман – носител на две звезди Michelin.

Следващата му работа е в ресторант с една звезда в Бон, а от 2017 г. до ноември 2020 оглавява кухнята в хотел „Рила“ в Боровец. В началото на 2020 е треньор на екипа, спечелил българското издание на престижното състезание за готвачи Bocuse d’Or.