28-годишен водач на лек автомобил „Нисан Микра“ намери смъртта си малко след полунощ на 3 ноември по пътя от Казанлък за Стара Загора в района на село Тулово, където миналата седмица загинаха момче и момиче на по 22 и 23 години от Казанлък заради нерегламентирано излезли на асфалта ромски каруци.

Сигналът на телефон 112 е бил подаден около 0,30 часа, леката кола се е врязала в дърво, пристигналите на място спешни медици от Стара Загора само констатирали гибелта на младия шофьор, който е жител на град Крън, пише "Монитор". 

По първоначални данни мъжът е седнал зад волана след солидна почерпка. Тепърва ще се изясняват подробностите около катастрофата както и дали и този път  е имало съпричиняване заради превозни средства с жива тяга.

Няколко часа по-рано близо 300 жители на Града на розите се събраха на мълчалив протест в центъра на града с искане за пълната забрана на конските возила. Те почетоха със запалени свещи паметта на загиналите нелепо на 27 октомври Вики и Цанко. Преди протеста в Стара Загора вътрешният министър Младен Маринов след среща с 11-те кмета на общини сподели, че и сега има забрани за движението на каруци в части от урбанизираните територии, липсвала обаче регламентация за конфискуването им при установяване на нарушения.